Най-добрите състезателни игри на PS4 и PS5

Вдигни оборотите и виж нашия списък с чудесни състезателни игри за любители на скоростта като теб.

Състезателни игри с картинг

Мощни и весели

Състезавай се като колоритни анимационни герои по писти, създадени с богато въображение.

Team Sonic Racing

Играчи: 1-4 офлайн, 2-12 онлайн

Седни зад волана със Sonic и приятелите му (а и враговете) в тази състезателна игра с картинг в аркаден стил, която предлага уникална отборна механика.

  • Работете заедно в до четири отбора по трима, за да постигнете най-добрите резултати, като се подсилвате взаимно по пъстрите писти и използвате споделени бонуси, за да помогнете на тези, които са в ариергарда.
  • Изберете си състезателите от три вида персонажи: бързи, технични и силни. Всеки състезател има свои уникални способности, затова трябва стратегически да комбинирате отбора си, за да се възползвате от допълващите се черти.
  • Блъскайте противниците си на пистата, за да запълните върховния индикатор на отбора и да спечелите допълнителна скорост за всички, като го активирате в точния момент, за да преминете линията преди противниците.
Препоръчани видеоклипове
Игрален трейлър
Геймплей трейлър

Crash Team Racing: Nitro-Fueled

Играчи: 1-4 офлайн, 2-8 онлайн

Вълнуващата състезателна игра с картинг Crash Team Racing на Naughty Dog от 1999 г. се завръща с ремастерирана графика и допълнителни коли и писти. Nitro-Fueled съчетава усещането за игра от 90-те години с модерния конзолен вид – това е най-добрият начин да се върнеш към една класическа игра с високи скорости.

  • Седни зад волана във вълнуващи и хаотични състезания с участието на най-различни герои от поредицата Crash Bandicoot. Всички оригинални трасета, състезатели, подсилвания и оръжия са тук, с по-хубав вид и геймплей от когато и да било.
  • Използвай скинове в ретро стил, за да превърнеш Crash, Coco и Dr. Neo Cortex в техни версии от 1999 г., и се пързаляй по пистите с картове с ретро мотиви.
  • Състезавай се с онлайн съперници в глобални класации или се хвърли в екшъна по-близо до дома с локални мултиплейър състезания, поддържащи до четирима играчи на разделен екран.
Препоръчани видеоклипове
Премиерен геймплей трейлър
Трейлър за режим „Приключение“

KartRider: Drift

Играчи: 1 офлайн, 2-8 онлайн

Тази безплатна за пускане състезателна игра с картинг предлага различни опции за геймплей и богата персонализация на героя, която покрива както състезателя, така и возилото.

  • Избери режим на игра: Режимът „Скорост“ предлага прецизно управление и усъвършенствана система за дрифт, а режимът „Предмети“ добавя бонуси на пистата и състезателите могат да използват ракетни установки, водни бомби и други, за да получат предимство.
  • Голямо разнообразие от компоненти за картинг, от които да си избираш, включително лепенки, гуми и ускорения, за да създадеш съвършената състезателна машина.
  • Възможността за игра на различни платформи включва РС и мобилни устройства, така че е лесно да играеш безплатно с приятели.
Препоръчани видеоклипове
Season 1 трейлър
Season 4 трейлър

Disney Speedstorm

Играчи: 1-4 офлайн*, 2-8 онлайн

Класическите герои на Disney и Pixar се изправят един срещу друг в тази фантастична и безплатна за пускане бойна състезателна игра, която предлага и редовни актуализации.

  • Играй като любимците на Disney и Pixar, включително Мики Маус, Балу, Мулан, капитан Джак Спароу и други, като използваш уникалните умения на всеки състезател, за да достигнеш първото място.
  • Прецизното управление ти дава възможност елегантно да дрифтиш на завоите и да удряш ускорението в точния момент... но за да успееш, ще трябва да се приспособиш към динамичните условия на пистата.
  • Персонализирай външния вид на състезателя си и неговия карт, като сменяш костюми, крила и други, и подобрявай характеристиките си, докато напредваш, за да станеш най-добрият състезател.

*1-4 играчи офлайн за PS5, 1-2 играчи офлайн за PS4

Препоръчани видеоклипове
Премиерен трейлър
Трейлър на сезон 6 на Under the Sea

Реалистични симулатори

Съвсем като истинско

Понеси се по писти, моделирани по познати места, използвай автомобили, при които управлението е възможно най-близо до реалността, и играй като официално лицензирани пилот или част от отбор.

F1 24

Играчи: 1-2 офлайн, 2-22 онлайн

Поеми управлението на актуализираните болиди от Формула 1 за сезон 2024, като използваш официалния състав от 20 пилоти в 10 отбора в най-новата част на напълно лицензираната състезателна поредица на Codemasters.

  • Впусни се в изцяло новия режим „Кариера на пилот“ или си създай свой отбор в режима „Моят отбор“, като се състезаваш за подиума и шампионата със световноизвестни организации от Формула 1.
  • Състезавай се с приятели в локална игра на разделен екран или се възползвай от онлайн мултиплейъра на различни платформи и предизвикай целия свят в лигите на Racenet.
  • Системата за динамично управление на EA SPORTS дава на играчите усещане за автентично управление и физика, а подобренията за F1 24 ти дават по-голям контрол върху начина, по който стилът ти на шофиране влияе на поведението на автомобила.

F1 24 излиза за PS5 и PS4 на 31 май 2024 г.

Gran Turismo 7

Играчи: 1-2 офлайн, 2-20 онлайн

Симулаторът за реално шофиране предлага по нещо за всеки, независимо дали е отдаден и мотивиран състезател или обикновен шофьор, който търси незабавна тръпка.

  • Наслади се на невероятен набор от режими на игра, включително Аркада, GT кампания и Школа за кормуване. Режимът на симулация ти позволява да настройваш всеки детайл на избрания от теб автомобил, а разделеният екран дава възможност за напрегнати състезания в локален мултиплейър.
  • Събирай, настройвай и се състезавай с над 420 автомобила – от класически мотори до последен модел суперколи, като всеки от тях е заснет изключително подробно и притежава уникални модели на управление.
  • Адаптивните спусъци на безжичния контролер DualSense те карат да усещаш антиблокиращата система и въртенето на колелата, а хаптичната обратна връзка предава всяка неравност по асфалта и извивката на бордюра до върховете на пръстите ти.
Препоръчани видеоклипове
Анонсиращ трейлър
Бела се учи да шофира с помощта на PS VR2

MotoGP 24

Играчи: 1-2 офлайн, 2-12 онлайн

Постави си предизвикателство в категориите MotoGP, Moto2 и Moto3 в това ново вълнуващо пътешествие на две колела, включващо официални списъци и писти от реални състезания.

  • Впусни се в режим „Кариера“, за да се превърнеш в легенда на MotoGP, когато се издигнеш от скромно начало до върховете на победата. Изгради репутацията си и се разправи с противниците си, за да станеш номер едно.
  • Пилотите вече могат да се прехвърлят от един отбор в друг, което разбърква групата и създава интересни обрати по време на сезона.
  • Използвай академията на MotoGP 24, за да се научиш да караш със стил, а адаптивната трудност на играта може да направи изживяването спрямо твоите предпочитания, така че начинаещите да се справят с пистата, без да излетят от асфалта.
Препоръчани видеоклипове
Анонсиращ трейлър

EA Sports WRC

Играчи: 1 офлайн, 2-32 онлайн

Екипът, разработил награждаваната поредица Dirt Rally, представя чисто новата официална игра за Световния рали шампионат на ФИА.

  • В това заглавие са вложени над 25 години от наследството на Codemasters в областта на рали игрите. То поставя играчите зад волана на WRC, WRC2 и Junior WRC автомобили от сезон 2023, с официални пилоти, отбори и ливреи.
  • Проектирай и управлявай мечтания си рали автомобил в режим „Конструктор“ и пренапиши новата история на спорта в режим „Моменти“.
  • Най-усъвършенстваният модел на Codemasters за управление на различни повърхности ще изпита шофьорските ти умения на кал, сняг и асфалт, като влошаването на качеството на повърхността ще допринесе за реализма.
Препоръчани видеоклипове
Премиерен трейлър
Подробности от геймплея

Състезателни игри с отворен свят

Наслади се на пътешествието

Изследвай широките магистрали и офроуд пътешествията в игри, които предлагат състезания, когато и където поискаш.

The Crew Motorfest

Играчи: 1 офлайн, 2-32 онлайн

Най-новата глава от поредицата за шофиране в отворен свят пренася играчите на прекрасния остров Оаху на Хаваите, където се провеждат състезания, които излизат далеч извън пистата.

  • Разнообразната игрална площадка на Оаху е на твое разположение – от градските улици на Хонолулу до черни пътища, прорязващи гъстите дъждовни гори и коварните планини.
  • Играй самостоятелно или събери отбор в онлайн мултиплейър, за да се състезавате заедно. Имаш достъп до стотици лицензирани автомобили, така че каквито и коли да предпочиташ, все ще намериш нещо подходящо.
  • А когато не ти е достатъчно да седиш зад волана на автомобила, излез от зоната си на комфорт, за да управляваш лодки и да пилотираш самолети, за да погледнеш този обширен отворен свят от съвсем нови гледни точки.
Препоръчани видеоклипове
Геймплей трейлър
Тийзър

Burnout Paradise Remastered

Играчи: 1 офлайн, 2-8 онлайн

Посети отново Paradise City в тази прекрасно ремастерирана версия на хита от 2008 г. Лети по градските улици и по планинските пътища и се включвай в състезания и предизвикателства, когато ти е удобно.

  • Напредвай със собствено темпо, като трупаш опит с екстремни каскади, отстраняваш съперниците си и достигаш първите места. Възхити се на екстремните отпадания, когато колите се мачкат, търкалят и остават далеч зад теб.
  • Започни някое събитие, като спреш на светофара и завъртиш гумите. Предпочиташ да не се състезаваш? Просто се наслаждавай на пътуването, докато слушаш саундтрака с LCD Soundsystem, Alice in Chains, Faith No More и (естествено) Guns N' Roses.
  • Ремастерираната версия съдържа DLC за оригиналната игра, включително допълнителни превозни средства и ново място за изследване и покоряване – Big Surf Island.
Препоръчани видеоклипове
Трейлър за The Race is On
Първи трейлър

Lego 2K Drive

Играчи: 1-2 офлайн, 2-6 онлайн

Състезавай се по улици, морета и пясък в приказни возила, направени изцяло от блокчета Lego, в този пъстър отворен свят с причудливи герои и шантави предизвикателства.

  • Изграждай собствени превозни средства за път, вода и офроуд в гаража, като използваш лесни за следване уроци или като създаваш творбата си от блокчета в свободен стил, както се водиш от въображението си.
  • Изправи се срещу противниците си и ги победи с дрифт и ускорение, за да се издигнеш от новак до носител на заветния небесен трофей.
  • Bricklandia може да се изследва самостоятелно или с приятели в локален мултиплейър или онлайн с игра на различни платформи, която поддържа до пет минифигурки на приятели.
Препоръчани видеоклипове
Премиерен трейлър
Трейлър за Drive Pass сезон 2

Need for Speed Unbound

Играчи: 1 офлайн, 2-16 онлайн

Известната състезателна поредица получава доза ярки цветове в това заглавие с визуален стил, който вдъхва живот на графитите и ги съчетава с реалистични превозни средства.

  • Открий Lakeshore и се научи да се ориентираш по улиците там, да се състезаваш с опонентите си и с времето, да увеличаваш репутацията си и да избягаш от полицаите с бърза мисъл и хитри тактики.
  • Напълни гаража си с прецизно настроени и персонализирани возила, които ще предизвикват възхищение, когато се състезаваш с тях и изпълняваш многобройните предизвикателства в града.
  • Играта включва акомпанимент от оригинална музика от Brodinski, както и парчета на Charli XCX, Diplo и A$AP Rocky.
Препоръчани видеоклипове
Първи трейлър
Геймплей от скоростно състезание

Аркадни състезателни игри

Просто, бързо и забавно

Захвърли реалността и се наслади на състезатели, които увеличават скоростния екшън до 11 и разкриват изживявания от златната ера на аркадните състезания.

Hotshot Racing

Играчи: 1-4 офлайн, 2-8 онлайн

Тази състезателна игра в ретро стил може да изглежда стара, но в никакъв случай не е бавна. Играта съчетава интуитивната механика на дрифта с ярки визуални ефекти и множество режими на игра в пакет, който е подходящ за всеки маниак по високите скорости.

  • Дрифтът е от решаващо значение за натрупването на ускорение, така че отпуснете задницата на дългите завои и след това натиснете газта на финалната права.
  • Пистите са разположени на няколко места, включително в планини, пустини и морски градове, и предлагат голямо разнообразие от полигонови пейзажи, на които да се наслаждаваш, докато летиш по тях.
  • Освен в основните състезания, можеш да участваш в „Карай или експлодирай“, където трябва да поддържаш определена скорост, иначе колата ти ще избухне, и „Полицаи и грабители“, където можеш да играеш като полицай, преследващ престъпници, или като мошеник, бягащ от закона.
Препоръчани видеоклипове
Трейлър с премиерната дата
Трейлър на пакета „Big Boss“

Wreckfest

Играчи: 1 офлайн, 2-24 онлайн

Изпили гумите и строши метала на тази игрална площадка за шофьори, която ти позволява да подобряваш и персонализираш избрания си автомобил, преди да го изкараш за едно или две разрушителни дербита.

  • Това е състезание без правила и с реалистична физика, от която ще ти падне ченето толкова лесно, колкото и колите стават на части. Изправи се лице в лице с безстрашни състезатели на писти, пълни с кръстовища, готови за катастрофи.
  • Или пък изкарай железния си звяр на арената в битка до последната оцеляла кола, в която ще разбиваш противниците си, за да ги отстраниш, но трябва и да поддържаш оборотите.
  • Режимите с предизвикателства добавят разнообразни и неочаквани превозни средства – можеш да поемеш контрола над комбайн, косачка за трева и училищен автобус (извън работното му време, разбира се) и да ги управляваш, докато вече не могат да се движат.
Препоръчани видеоклипове
Премиерен трейлър
Трейлър с функциите за PS5

Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged

Играчи: 1-2 офлайн, 2-12 онлайн

Открий нов вид игра с „оживели играчки“ с тази бясна аркадна състезателна игра, която поддържа локален мултиплейър на разделен екран и ти позволява да управляваш познатите мотори на Hot Wheels по редица абсурдни и уникални писти.

  • Отключи над 130 автомобила Hot Wheels, включително много оригинални Hot Wheels и чудовищни камиони, както и АТВ и мотоциклети. Всеки от тях има собствен състезателен стил, така че експериментирай, за да откриеш кой ти е любим.
  • Състезавай се в заден двор, на игрище за миниголф, в село като в Дивия запад и на още много други места, като всяко от тях обещава зашеметяваща обстановка, през която да летиш по пистата и извън нея.
  • В творческо настроение ли си? Създавай собствени трасета в редактора на писти и ги споделяй онлайн, за да им се насладят всички играчи.
Препоръчани видеоклипове
Геймплей трейлър
Премиерен трейлър

Formula Retro Racing World Tour

Играчи: 1-4 офлайн, няма онлайн

Тръпката от миналото е истинска в това модерно пресъздаване на нискополигонната състезателна игра от началото на 90-те години – вече с реалистична физика, мултиплейър на разделен екран и възпроизвеждане на 4K, 60FPS.

  • Състезавай се с различни класове превозни средства, включително болиди от формулата и muscle cars и избери един от четирите режима на игра: Гран при, Елиминация, Аркада и Свободна тренировка.
  • Пистите са разположени на разпознаваеми места с известни забележителности, като Лондон, Париж и Ню Йорк.
  • Лесно реагиращото управление те поставя зад волана и макар графиката да изглежда очарователно скромна откъм детайли, поведението на автомобилът ти е точно обратното.